Gewelddadige beroving van elektrische fietsen in Amersfoort

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Op 9 maart zijn drie jongens rond 04.30 uur op de Arnhemseweg in Amersfoort mishandeld en beroofd van twee elektrische fietsen door vijf daders. Een van de jongens werd in het gezicht geslagen en raakte daarbij lichtgewond. De politie is een onderzoek gestart.

Omschrijving van het delict

De slachtoffers fietsten over de Arnhemseweg toen een groep jongens naar hen schreeuwde en hen naderde. De daders grepen de fietsen en de jongens vast. Onder bedreiging van een mes en met geweld werden de twee elektrische fietsen van de jongens afgenomen. Een van de slachtoffers kreeg een klap in het gezicht en liep een hoofdwond op.

Signalementen van de daders

De politie heeft signalementen van de daders vrijgegeven. Dader 1 wordt beschreven als een jongen tussen 15 en 17 jaar met een lengte tussen 1.60 en 1.75 meter. Hij heeft een donker getinte huid en zwart krullend haar met opgeschoren zijkanten. Hij droeg een groene jas met capuchon en een donkere broek.

Daders 2 tot en met 5 worden omschreven als jongens tussen 16 en 19 jaar met een lengte variërend tussen 1.75 en 2.00 meter. Een van hen heeft een licht getinte huid, terwijl de anderen een donkere getinte huid hebben. Ze droegen donkere jassen of vesten. Een van hen droeg een grijskleurige broek, de anderen droegen een zwarte broek.

Mogelijk verband met andere beroving

De politie onderzoekt een mogelijk verband met een andere beroving die iets meer dan een half uur later plaatsvond op de Grote Koppel. Twee jongens werden daar slachtoffer van een beroving van hun fiets en goederen. De werkwijze en signalementen van de daders komen deels overeen met die van de beroving op de Arnhemseweg.

De politie vraagt getuigen of mensen met meer informatie over deze zaken zich te melden.